Oppsett av bankmodul

Aktivering

Først må Country Pack bankmodul aktiveres. Dette gjøres fra Administrasjon -> Add-on-programmer-> Country Pack -> Innstillinger.

NB: Pass på at ingen andre jobber i SAP Business One når du aktiverer moduler for første gang.
For å aktivere bankmodulen krysser du av for "Aktiver bank modul" og trykker knappen "Oppdater". Bankmodulen vil aktiveres og databasen oppdateres.

Oppsett

Når bankmodulen er aktivert vil det dukke opp enda et menypunkt under Administrasjon -> Add-on-programmer-> Country Pack -> Bankmodul innstillinger.

Herifra kan du forespørre Automatisk kommunikasjon med banken. Klikk knappen "Forespør". Noe firmainformasjon blir da sendt til leverandør for bruk i oppsett av bankkommunikasjon. Pass på at du har satt opp bankkonti:

https://support.adiles.no/hc/no/articles/208249725-Administrasjon-av-banker-og-bankkontoer

Når kommunikasjon med banken er opprettet vil teksten "Kommunikasjon med banken håndteres automatisk" vises og "Forespør" knappen er deaktivert.

Filformater

Filene som utveksles er stort sett i formatet ISO20022. CountryPack addon kan lese og/ eller skrive:

• PAIN 001
  • PAIN 002
  • CAMT 054 Kredit og Debet
  • CAMT 053
  • CAMT 055

I tillegg til ISO formatet bruker addon noen lokale/ land spesifikke formater der det trengs.

DocId008